пʼятницю, 19 квітня 2019 р.

Тиждень дитячої та юнацької книги

      Традиційно в березні  Ланчинська міська бібліотека для дітей організовує Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Головне завдання книгозбірні - популяризувати найкращі надбання людства - книги і заохотити дітей до читання. Щоб весело і цікаво пройшли весняні канікули, бібліотекарі організували змістовне дозвілля для дітей. Цього року свято книги організували під гаслом
               "Читання - це віконце,
                  через яке діти бачать
                               і пізнають світ і самих себе"
                                                                                          В.Сухомлинський
      В перший день Тижня дитячого читання працівники Ланчинської бібліотеки для дітей запросили своїх читачів на День нової книги "Книжечка новенька -  дітям до серденька". Відвідувачі бібліотеки  мали можливість ознайомитися з сучасними українськими і зарубіжними книгами, з новинками краєзнавчої літератури, яскравими та барвистими дитячими книгами. Кожен користувач бібліотеки знайшов для себе щось потрібне і важливе серед розмаїття нової літератури нашої книгозбірні. Тож чекаємо на вас, щоб весняні канікули пройшли цікаво і захоплююче разом з світом книжкових новинок.








     
      Другий день святкування її величності Книги був веселим і радісним. В бібліотеку завітали третьокласники Ланчинського ліцею з своєю вчителькою Ганною Гелембин. З нагоди дня народження поетеси карпатських гір, з лагідним псевдонімом Марійка Підгірянка, яка вплела свою гірську квітку поезії у розмаїтий веселковий вінок України підготували годину дитячої поезії "Співачка гуцульського краю". Святково одягнені наші читайлики із щирістю і захопленням декламували вірші поетеси. З піднесеним настроєм, акапельно виконували пісні. На свято запросили друзів і гурткііців ".........."з Ланчинської гімназії з керівником гуртка Наталією Балабан, які підготували цікаву вікторину "Дивосвіт поетеси - духовна скарбниця для дітей". Завідувач бібліотекою Наталія Яремин підготувала книжкову викладку літератури"У поетичному світі Марійки Підгірянки". Свято провели цікаво, а головне щоб воно запам'яталося дітям надовго, а ми бібліотекарі повинні допомогти дітям відчути радість спілкування з книгою.
                                                           
                                                                     

   







   
       
         Третій день Тижня був творчим і цікавим. Щоб на канікулах не нудьгували наші "хобіляндівці", для них в бібліотеці організували творчу майстерню"Подаруй квітці життя". Бібліотекарі Галина Захарчук та Марія Дем'янчук підготовили для читачів цікаву легенду і загадки про цю вишукану і горду квітку лісів. Керівник клубу, Ірина Сенчук запропонувала власноруч створити своїми руками штучну подобу божественного, чудесного живого творіння природи - лілії лісової. Діти з охотою взялися до роботи. Квіти вийшли напрочуд красивими та оригінальними, в них вкладено часточку дитячої фантазії і креативності. Останніми роками знайти таке квіткове чудо в лісах України справжня рідкість. Рослина занесена до Червоної книги України.
       І у висновку хочеться сказати, що потрібно памятати: квіти - це частина живої природи, і їх потрібно оберігати для наступних поколінь.
                                                                     

       
                                                           










.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації