четвер, 28 лютого 2019 р.

Свято "Єдина і свята пречиста діва мова"

           Мова – це Божий дар, це диво, що має лиш Людина, це найбільший скарб, відзеркалення душі народу в його мові, пісні, смутку і радості.
21 лютого з нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови в Ланчинській гімназії відбулося свято "Єдина і свята пречиста діва мова". Учні мали можливість усвідомити, що важливим обов’язком кожного українця є збереження своєї української національної мови, цінування, повага та уміння володіти рідним словом. Діти захоплено вели діалог про долю рідної мови, людей, які возвеличували її у світі.
Про необхідність послуговуватися багатствами української мови у повсякденному житті зауважив у своєму виступі директор гімназії Михайло Петруняк, завуч Ліля Щербатюк, спеціаліст відділу освіти Наталія Балабан. Особлива подяка поетесі нашого селища Марії Яновській, яка своїм поетичним словом торкнулася дитячих душ, сколихнула теплі спогади у дітей та дорослих.
Наталія Яремин завідувач міської бібліотеки для дітей привітала учасників свята і наголосила, що учні гімназії є активними читачами бібліотеки, вони дуже талановиті і творчі. Восьмикласниця  Аліна Бойчук, зайняла ІІ-ге місце у Всеукраїнському конкурсі "Батьківщина  в серці назавжди". Широка та різноманітна тематика творчості юної поетеси. ЇЇ поезія утверджує національну ідею, людяність, високу моральність. Наталія Михайлівна вручила грамоту від Всеукраїнського журналу  "Дзвіночок", привітала  і передала найкращі побажання від редактора  Лесі Диркавець.
         Дякую організатору свята вчителю Ганні Голіней, Ользі Пнявчук та учням 5-А, 7-А, 8-А класів за участь у масовому заході.
Сьогоднішній день ми присвятили її величності УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ, щоб ще раз підкреслити, що мова, якою ми користуємось повсякденно є справжнім дивом, великим і прекрасним.
                                                                 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації