середу, 6 березня 2019 р.

Творча зустріч "Від почуттів глибоких лине слово"

    З найвищої вершини Карпат - Говерли бере свій початок грайливий Прут. На його високих і крутих берегах розташоване селище Ланчин. Славетна земля зростила чимало талановитих митців і вчених. Серед них і Марія Яновська, автор поетичних збірок "Квіти любові", "Не забувай", "Стежина до щастя". Її поетичні твори друкувалися в районних газетах "Народна Воля", "Яремчанський вісник", всеукраїнській літературно - художній газеті "Гарний настрій". Співавтор літературних альманахів "Я дякую тобі", "Думки романтика", "Колиска роду", "З Україною в серці", "Гармонія", "Душа автора", літературно - художнього видання "Різдво приходить зі снігом". Член літературної студії "Бистрінь" ім. Нестора Чира. Співпрацює з композитором Миколою Ведмедерою. На її тексти написано тридцять три пісні.
        


       




  На початку 2019 року у видавництві "Лілія" побачила світ четверта збірка поезій Марії Яновської "Голос голубки", яку презентували в Ланчинській бібліотеці для дітей. Модератор заходу Наталія Яремин і учні 9-А класу Ланчинського ліцею розкрили світ поезій Марії Яновської, він немов гуцульська вишиванка розмаїтий та різнобарвний, оплакує і віддає шану славним героям України, тішить, переносить у чарівність природи, повертає у дитинство.
  Зворушливо і мелодійно звучала пісня "Мамина вишиванка" слова Марії Яновської музика Миколи Ведмедері у акапельному виконанні викладачів музичної школи Галини Ткачук, Михайла Яновського і дитячого хору. Ланчинські соловейки, учні музичної школи Наталія Яремчук і Таня Дем'янців пісню "Столиця дитинства", яка стала гімном Ланчина, слова Марії Яновської, музика Миколи Ведмедері виконали урочисто з піднесеним настроєм.
     









  Приємно було почути думку вчителів рідної мови Ланчинської гімназії Ганни Голіней і Лілі Щербатюк. Вчителі Ланчинського ліцею Ірина Петрук, редактор збірки "Голос голубки", Ганна Казюк, які  захоплені та закохані у творчість поетеси побажали нових творчих злетів.
На святі була присутня Галина Христан, член НСПУ, яка висловила теплі привітання і слова підтримки, якій авторка присвятила вірш як письменниці, матері і добрій людині.
  На свято завітала колишня вчителька Марія Голіней і однокласниця Наталія Яремин (Голіней) вони висловили слова вдячності та побажали  Марії Михайлівні нових творчих здобутків.
       










 Поезія Марії Яновської  - це творчість зрілого майстра, що вражає досконалістю змісту, поетичністю, зворушує і надихає.
                                                                       









                                                                   
         

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації