пʼятницю, 3 вересня 2021 р.

Книжкова виставка-інсталяція "Казкова галявина Франкових героїв"

       Іван Франко видатний український поет, драматург, прозаїк, літературний критик, публіцист, перекладач, науковець, політичний і громадський діяч. Надзвичайно талановита і багатогранна особистість, творчість якої захоплює не одне покоління українців. "... Ми не можемо назвати, мабуть жодної ділянки людського духу, в якій би не працював Іван Франко, і в якій він би не був великий..."- писав Павло Загребельний. 

    З нагоди 165- річниці від дня народження відомого українського письменника Івана Яковича Франка працівники книгозбірні розгорнули книжкову виставку-інсталяцію "Казкова галявина Франкових героїв". Читачів бібліотеки познайомили з художніми творами, виданнями про життя і творчість Каменяра, казками. У літературній спадщині письменника помітне місце посідають казки для дітей. Їх у нього майже 50. Казки почав  писати тоді, коли став батьком. Однак, написані для власних дітей, ці твори стали скарбом української літератури. Вони неперевершені, повчальні, пізнавальні і актуальні, які містять мудрість поколінь. Маленькі читайлики люблять та з задоволенням і цікавістю читають "Лис Микита", "Коли ще звірі говорили", "Абу-Касимові капці"та інші.

    Запрошуємо всіх бажаючих переглянути книги із великої літературної спадщини Івана Франка, які є в фонді нашої бібліотеки.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації