середу, 25 серпня 2021 р.

Відео спогад "Нескорені духом"

     З метою забезпечення і поширення історичних фактів та матеріалів знакових для встановлення незалежності України та притаманних для окремого регіону Ланчинська міська бібліотека для дітей прийняла участь у Всеукраїнському культурно-освітньому марафоні "Наша незалежність".

    Завідувачка книгозбірні Наталія Яремин і бібліотекар Лариса Голіней поділилися спогадами дочки Галини Скрип'юк (Іваночко) про її батьків учасників ОУН-УПА Іваночко Михайла Івановича та Іваночко (Глюздин) Анни Степанівни. Вражаючі спогади Галини Михайлівни, яка народилася в сталінському таборі "Севлаг" міста Інти республіки Комі, що грунтуються на реальних подіях, точних наведених фактах і матеріалах про боротьбу односельчан, членів ОУН-УПА, які повстали проти поневолення і боролися за незалежну, самостійну Україну в 1940-1950 роки.

    Працівники бібліотеки приділяють велику увагу популяризації історії рідного краю. Це обов'язок перед патріотами, які були корінням, джерелом української державності і залишили нам у спадок любов до Батьківщини, вивірені часом і випробуваннями кращі риси народної душі.

    Слава Україні! Героям слава!

                                                                      
























Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації