понеділок, 4 травня 2020 р.

Поезія - присвята Слову Юрія Шкрумеляка

       З нагоди відзначення 125-ти річчя від дня народження Юрія Шкрумеляка, великого майстра рідного слова, працівники Ланчинської бібліотеки для дітей в онлайн режимі організували захід присвячений поету і письменнику, односельчанину, який писав серцем і душею.
       Його твори не просто залишили помітний слід у свідомості багатьох поколінь, але є й актуальними сьогодні.  Небосхил творчої еліти Ланчина осяяний щедрим сузір'ям поетичних імен: Марія Яновська, член літстудії "Бистрінь" ім. Нестора Чира, автор восьми книг, Мирослава Гордєєва-Мельник, член літстудії "Бистрінь" ім. Нестора Чира,  член НСПУ,  Ліля Щербатюк, заступник директора по навчально-виховній роботі Ланчинської гімназії, Ірина Шкрумеляк, член літстудії "Бистрінь" ім. Нестора Чира, студентка Чернівецького університету ім. Юрія Федьковича, Галина Сенчук, студентка Косівського інституту художньо - прикладного мистецтва присвятили своє слово поету. В цьому пишному барвистому розмаїтті - золотоносні китиці Шкрумелякових нащадків: зрілих письменників і молодих літераторів. Тих, хто в нинішні не прості часи пише історію свого народу, краю, гострить перо власної творчості.
        Поезія написана і присвячена зореносному ювілею поета, свідчать про те, що  він  має серед своїх земляків багато шанувальників. Нині, як і колись його поезія будить нашу свідомість, кличе до боротьби за волю, застерігає пильно і віддано стояти на обороні українського слова.













                                                                                     





Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації