вівторок, 5 травня 2020 р.

Юрію Шкрумеляку - 125

          З ініціативи журналістки обласного українського радіо "Карпати" Світлани Гаєвської спільно із завідувачкою  бібліотеки для дітей Наталією Яремин  підготували  передачу про письменника, публіциста, вірного сина України і гордості Ланчина - Юрія Шкрумеляка. 
 Наталія Яремин поділилася цікавими спогадами Алли Гуменної (в дівоцтві Скрипух) внучатої племінниці Юрія Шкрумеляка. Цікава і повчальна розповідь про її люблячого вуйця Юрка, який  був втіленням доброти і особливої любові до дітей. Це підтвержує його творчість, присвячена дітям, бажання прищепити їм найкращі риси освіченої людини, привити любов до Батьківщини і отчого краю.
    Члени  літстудії "Бистрінь" імені Нестора Чира: Марія Яновська- поетеса, Мирослава Гордєєва-Мельник, поетеса із Саджавки, член НСПУ, Ірина Шкрумеляк студентка Чернівецького університету ім. Юрія Федьковича з шанобливістю і повагою читали власну поезію присвячену талановитому поету. Василь Левицький, молодший науковий працівник музею Марійки Підгірянки у селі Білі Ослави, розповів про заснування премії Юрія Шкрумеляка.
    Жителі Ланчина віддано шанують ім'я Юрія Шкрумеляка, адже слава про нього жива, поки про нього пам'ятають. Шануймо його не лише за заслуги, а просто, як людину  з поміж нас.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації