пʼятницю, 22 березня 2019 р.

Обласна акція "Березень. Читають всі"


    20 березня 0 12.00 Ланчинська міська бібліотека для дітей підтримала обласну  акцію "Березень. Читають всі",  яку ініціювала Львівська обласна бібліотека для дітей з метою популяризазії і підтримки дитячого читання, залучення до бібліотеки нових читачів. До акції долучилися учні 2-3-х класів Ланчинської гімназії. Для голосного читання цьогоріч обрана збірка казок Івана Франка "Коли ще звірі говорили". Казки написані ще 120 років тому, але й  сьогодні читаючи їх викликають в дітей різні емоції, захоплення, сміх, розсудливість.
      Наталія Яремин завідувач бібліотекою, розпочала голосні читання з казки "Лисичка кума", продовжили естафету біблітекарі Галина Захарчук і Марія Дем'янчук з казками "Лис Микита" та "Мурко". Долучилися до читання вчителі молодших класів Надія Іваночко і Оксана Косюк, які з коментуванням читали казочки "Заєць і їжак", "Лисичка та рак". А щоб привернути увагу читачів до казкових подій для дітей організували  перегляд мультфільмів "Лисиця та журавель", "Фарбований лис". З цікавістю і жвавими емоціями обговорювали  буктрийлер на казку "Три мішки хитрощів". Також припала до душі дітям цікава виставка з мягких іграшок, персонажі казок, які полюбилися дітям.
   "Коли ще звірі говорили"- казки класика української літератури Івана Франка, відомі не одному поколінню читачів. У вчинках казкових героїв легко "прочитати" людські риси і навіть вади, як-от хитрощі чи підступність і жорстокість. Але, як і завжди в казках, добро перемагає зло.
     Читай і знай українське!
                                                                                   














   

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації