вівторок, 5 червня 2018 р.

Урочисте віче "Україна-колиска героїв"

       На величне свято Вознесіння Господнього ланчинці урочисто відзначили День Героїв, чим засвідчили тверду волю українського народу, що і в сьогоднішньому нелегкому часі український народ йде героїчним шляхом боротьби, до найвищої мети-незалежності, цілісності,  розквіту і слави Української  Самостійної Соборної Держави.
     Свято розпочали урочистою ходою, від пам'ятника Героям Небесної Сотні, дальше вшанували могили Героїв Січових Стрільців та Борців за Волю України, в якій взяли участь священники, керівництво громади, працівники бюджетних установ, учні та мешканці селища. Під час ходи ланчинці з піднесеним настроєм співали українські пісні "Ой у лузі червона калина"та "Повіяв вітер степовий", а також поклали квіти до пам'ятників. Упродовж кількох років основним місцем проведення цього патріотичного заходу є могила Борців за Волю України. Всечесні отці Василь Ткачук і Тарас Щербатюк відправили поминальну панахиду на честь Героїв України, котрі пожертвували життям за національну ідею. Урочисте віче "Україна-колиска героїв" розпочали Гімном України та хвилиною мовчання. Ведучі Наталія Яремин, Наталія Балабан, Андрій Микитин розповіли про історичні передумови відзначення свята Героїв.
        До учасників дійства звернувся голова Ланчинської селищної ради ОТГ Володимир Попович і зазначив, що життя людини це постійна боротьба, а для героїв-пам'ять, яких ми вшановуємо, боротьба за Україну це було їхнє життя.
       Депутат обласної ради, голова Надвірнянської райорганізації ВО "Свобода" Михайло Іваночко у своєму виступі  навів слова ідеолога українського націоналізму Миколи Міхновського, які актуальні й нині:"Ми повинні силою взяти те, що нам належить, що у нас забрали", а також зупинився на історії свята, наголосивши, що і сьогодні за Україну, її територіальну цілісність гинуть українські воїни".
        Ланчинська поетеса, член літстудії "Бистрінь"-Марія Яновська і учениця 7-го класу Ланчинської гімназії Аліна Бойчук з трепетом в душі читали власну поезію, присвячену подвигу національних Героїв України.
        Окрасою свята були виступи викладачів музичної школи Ірини Яремин і Світлани Небелюк у виконанні яких прозвучали патріотичні пісні.
         Героїв не забувають, ними гордяться, вони навіки залишаються в пам'яті українського народу!                                                                         









                                                                             







Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації