четвер, 15 лютого 2018 р.

Презентація книги Марії Яновської «Квіти любові»

       В Ланчинській дитячій бібліотеці   відбулася презентація  книги односельчанки Марії Яновської «Квіти любові».  Книга «Квіти любові»  - перша збірка поезій  Марії  Яновської. Захоплення автора мальовничою красою карпатських гір, спогадами про дитинство і юність на березі швидкоплинного Пруту, любов до життя, до рідної землі, материнська турбота знайшли своє відображення в поетичних рядках збірки. Поезії в книзі представлені в трьох розділах: «Злітають дні з календаря», «Квіти любові», «Пісні».
Марія Яновська народилася 1959 року в селищі Ланчин, по закінченні школи поступила до Чернівецького університету ім. Ю. Федьковича. Тривалий час працювала в  органах державної податкової інспекції. Талант до поезії в авторки проявився ще у 12 років. Друкувалася в газеті «Народна Воля», «Яремчанський вісник», літературно-художньому альманасі «Ковток життя» (восени 2017 року) та інших виданнях.
З вступним словом до гостей звернулася Наталія Яремин, завідуюча Ланчинською бібліотекою для дітей, яка розповіла про життєвий шлях та творчий доробок Марії Яновської. В поезії Марії Яновської присутній щирий ліричний струмінь, біль за втрати героїв України, філософські роздуми.
Модерувала  захід Мирослава Гордєєва-Мельник.  Зі щирими словами привітань звернулися до своєї колеги по перу «бистрінці»: Марія Єрмакович, Іринка Шкрумеляк, Анатолій Любецький, а також члени НСПУ Галина Христан та Роман Киселюк.  
З привітальним словом  до автора збірки Марії Яновської звернувся заступник голови Ланчинської ОТГ Михайло Гресько, який привітав авторку з виходом її першої  книги та побажав  творчого натхнення.
Ярема Оленюк, член НСХУ був вдячний за вірш присвячений йому, як вчителеві і художнику  та висловив слова подяки, побажав  нових творчих злетів.



Те, що Ланчин багатий талантами ще раз підтвердила юна учасниця літературної кав'ярні   «Сузір‘я талантів» Аліна Бойчук,  прочитавши власний вірш про рідну землю.
Окрасою свята стала пісня  про Ланчин "Столиця дитинства" на слова Марії Яновської (муз. М. Ведмедері) у виконанні ансамблю вчителів Ланчинської музичної школи: Ірини Яремин, Світлани Небелюк та  Михайла     Яновського.


Наталія Яремин  презентувала книжкову викладку творів «Поезії душі і серця» поетеси і запросила до її перегляду,  подякувала всім присутнім  і побажала авторці здоров‘я, та творчого натхнення.
Марія Яновська святкувала подвійне свято у своєму житті – своє день народження та вихід першої  поетичної ластівки. Гості та учасники свята побажали здоров‘я та заспівали іменинниці "Многая літа".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації