понеділок, 19 червня 2017 р.

"За Україну, за її волю" година-реквієм




Історія і сучасність України, нашого народу - це творіння Героїв України, це подвиг людей, які віддали своє життя на благо свого народу.
В неділю в Ланчині відбулося урочисте віче «Україна - мати Героїв», присвячене всім захисникам української державності за всю нашу багатолітню історію країни.
Зібралися ланчинці на могилі Борців за Волю України, щоб згадати історію і сучасність України, подвиг людей, які віддали своє життя на благо свого народу.
Розпочали урочисте віче спільним виконанням Українського Славня. Настоятелі церков отці Василь Ткачук і Тарас Щербатюк відправили панахиду за полеглими вояками та невинно убієнними, що віддали своє життя за незалежність України.
Ведучі Наталія Яремин, завідувачка дитячою бібліотекою та Ганна Голіней, вчитель ЗОШ І-ІІ ст. провели історичний екскурс боротьби українського народу за кращі ідеали нашої держави. Під час урочистостей з уст Володимира Заброньського щиро і патріотично виконана клятва січового стрільця.
У виконанні Вікторії Голіней, Даніели Дем‘янчук, Каміли Микитишин та Софійки Данилюк урочисто і побожно прозвучала «Молитва українського націоналіста». Також читали патріотичну поезію та славні вірші про Україну Соломія Данилюк і Данилко Марчак.
Найбільшою окрасою свята стали пісні «Захисники» і «Свіча» у виконанні Андріани Романюк, Романа та Володимира Малярчуків.
Депутат обласної ради Михайло Іваночко, виступаючи перед своїми односельчанами нагадав, чому ми відзначаємо День Героїв у ці дні: «Саме в травні віддали життя за Волю України ідеолог українського націоналізму Микола Міхновський, командувач військ УНР Симон Петлюра, організатор і провідник ОУН Євген Коновалець, Степан Бандера. День Героїв запроваджений і відзначається в травні для того, щоб ми пам’ятали жертовний чин всіх наших Героїв, які боролися з імперськими зазіханнями наших ворогів за Незалежність Української Держави».
Перед громадою виступив голова селищної ради Михайло Іванюк і наголосив: «Сьогодні ми зібралися тут, щоб вшанувати всіх героїв, які боролися і продовжують боротися за те, щоб ми з вами жили у справді вільній, незалежній, квітучій державі – Україна».
На завершення віче присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв, які загинули в боротьбі за кращу долю свого народу, а пам‘ять про них житиме в наших серцях вічно!








Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації