неділю, 16 жовтня 2016 р.

Урочисте відкриття меморіальної дошки Василя Косюка


  9 жовтня 2016 року в селищі міського типу Ланчин відбулось відкриття і посвята меморіальної дошки  ланчинця, члена ОУН Василя Косюка. Підготували сценарій і провели захід працівники Ланчинської бібліотеки для дітей Наталія Яремин та Мирослава Мельник.Вони також організували тематичну книжкову виставку "Велич і подвиг ОУН-УПА".
   Серед присутніх були голова районної ради Іван Гурмак, депутат Івано-Франківської обласної ради Михайло Іваночко, голова ГО ""Надвірнянське районне об'єднання Воїнів АТО" Олег Туєшин, депутати районної ради Марія Яворська та Ігор Голіней, селищний голова Михайло Іванюк, священнослужителі, громада та представники ЗМІ.
    Розпочали захід із спільного виконання Державного Гімну України та Молитви Українського Націоналіста. Духовенство УГКЦ Зіслання Святого Духа о. Василь та УПЦ КП Архистратига Михаїла о. Тарас провели поминальну панахиду та освятили меморіальну дошку імені Василя Косюка.
   У своєму виступі голова районної ради Іван Гурмак наголосив, що спільними зусиллями органів місцевого самоврядування та органів влади, духовенства і громади вдасться подолати ті труднощі, через які проходить українська держава. Головне - не втрачати ентузіазму, щоб не горстка українців, а кожний з нас відстоював найменший клаптик української землі, власні звичаї і традиції, культуру та правдиву історію становлення і творення української держави. 
    Також із привітальним словом виступив ініціатор заходу, депутат обласної ради Михайло Іваночко. Він зазначив, що відкриття меморіальної дошки імені Василя Косюка свідчить про активну діяльність вірних синів своєї держави на теренах Ланчина, адже це вже третій герой, якого вшановує громада.
   Ділилися спогадами про свого родича Василя Косюка – рідна сестра Марія Косюк та племінниця Ірина Голіней. Вони подякували ініціатору заходу Михайлу Іваночку, представникам влади та громаді за те, що вшанували пам'ять ще одного вихідця з Ланчина, який боровся за українську державу.










У виконанні місцевого чоловічого вокального ансамблю звучали патріотичні композиції. Під щемливі акорди пісні "Журавлі" лунала поезія у виконанні Мирослави Мельник. Також із подячним словом до ланчинської громади звернувся соросівський вчитель з Делятина, активний громадський діяч Степан Голіней. На завершення свята усі учасники виконали гімн січового стрілецтва "Ой у лузі червона калина"


















Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації