четвер, 7 грудня 2023 р.

«Живе Україна! І вільний народ…»

     Ланчинська міська бібліотека для дітей у спільній співпраці з педагогами Тетяною Іванюк та Віталією Маковійчук Ланчинської гімназії організували творчу зустріч «Живе Україна! І вільний народ…» присвячену Дню Збройних Сил України — свято, яке завжди зустрічали з гордістю та пошаною. 

Слова глибокої поваги і любові до Батьківщини, українських захисників,  біль і тривогу сьогодення діти почули  у виступах відомих митців рідного краю:

Мирослави Гордєєвої – Мельник - письменниці, поетеси, членкині Національної спілки письменників України, літературної редакторки літстудії ГО «Бистрінь» імені Нестора Чира.

Марії Яновської – письменниці, авторки поетичних збірок, учасниці Літературної студії ГО «Бистрінь» імені Нестора Чира.

Галини Христан - новелістки, члена Національної спілки письменників України та літературної студії ГО «Бистрінь», лауреатки літературної премії імені Надії Попович.

Ганни Дем'янчук – вчительки української мови та літератури Добротівської гімназії, поетеси та справжньої поціновувачки рідного слова.

Любові Голіней вчительки біології Ланчинської гімназії, початківця поетичного слова. 

    Душевності та ліричності дійству надали музичні композиції, які прозвучали у виконанні Марії Брунько, Любомира Мельник, Вероніки Степанової, Надії Андрушко, Тетяни Коваль. Наталія Яремин, провідний бібліотекар презентувала нові збірки «Україна в строю»  місцевих поетів літстудї «Бистрінь» та« Герої. Пам’ять. Поезії» збірник патріотичних віршів присвячений полеглим Героям АТО з Прикарпаття і захисникам російсько-української війни. Поети і письменники різних жанрів  стараються СЛОВОМ боротися з ворогом, возвеличують міць і силу українських воїнів, додають віри в ПЕРЕМОГУ. Організатори зустрічі та діти  подякували гостям за  творчість і побажали  натхнення, творчих успіхів та вдячних читачів.

                                                                            



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації