четвер, 16 березня 2023 р.

«А ми чекаємо на ту весну, як мир на крилах принесуть лелеки"»


     Весна... Надворі стає все тепліше і тепліше, оживає природа. З теплих країв прилітають птахи, саме вони символізують кінець зими і прихід весни. Багато птахів в цю пору повертаються на Україну, та чомусь, саме до лелек в народі  особлива любов і шана. Чи то за вірність, чи може, просто за схожість їхньої долі з людською. 

     В Ланчинській бібліотеці для дітей в тісній співпраці з вчителькою біології Любою Голіней провели захід для учнів 7-х класів Ланчинської гімназії. Діти підготували реферати  про зимування, гніздування та вигодовування птахів. З цікавістю слухали легенди та прислів'я про бузьків. Читачі з задоволенням прийняли участь у вікторині «Знайомі незнайомці» та в конкурсі «Народні (анограми) назви веселиків». По особливому, щемливо  звучала пісня « Лелеки» у виконанні Оксани Гасько, директора «Центр культури і дозвілля». Провідний бібліотекр Наталія Яремин підготувала книжкову викладку літератури « Лелека- живий символ України» і привернула увагу присутніх до необхідності дбайливого ставлення до птахів. А ще лелек прирівнють до воїнів. Хвилиною мовчання вшанували ГЕРОЇВ. 

    Ми віримо в те, що на нашу Українську землю, лелеки разом з весною, принесуть довгоочікуваний мир і спокій, затишок і впевненість у затрашньому дні, пробудять бажання жити та творити заради майбутнього наших дітей.




                                                                                  

                                                                                            






Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації