пʼятницю, 1 липня 2022 р.

"Маленький принц" - візитівка Антуана де Сент Екзюпері"

     Антуан де Сент-Екзюпері - письменник, ім'я якого знає кожен, хто знайомий з книгою "Маленький принц". Він народився 29 червня 1900 року в Ліоні. Мати прищепила дитині любов до книг та літератури. Антуан був непосидою  і мрійником. Придумував ігри, складав казки, писав вірші, малював, грав на скрипці, вічно щось креслив  і майстрував. Сент -Екзюпері починає писати. Уже перший його роман "Пошта на Південь" отримав схвальні оцінки. Ще більший успіх мала повість "Нічний політ", а третя книга "Планета людей" принесла автору світову славу. В Америці Екзюпері написав свій найзнаменитіший твір -казку "Маленький принц", яка стала останнім завершеним твором письменника. З нагоди 80-річчя виходу  книги в світ в книгозбірні оформили виставку однієї книги "  "Маленький принц" - візитівка Антуана де Сент Екзюпері".

   Книга опублікована в 1942 році і просякнута дитячими щирими почуттями, радістю і веселощами. За це "Маленького принца" обожнюють діти і дорослі різних поколінь. Письменник присвятив цей твір своєму найкращому другові Леону Верту, якого знав ще з дитинства. Сент-Екзюпері власноруч ілюстрував книгу прекрасними акварелями. Важливо, що це не просто ілюстрації, це органічна частина твору в цілому: сам автор і герої казки весь час посилаються на малюнки і навіть сперечаються про  них.

    Книга - справжній шедевр видатного французького письменника, поета й мислителя, пілота і вченого, конструктора й винахідника, людини-легенди Антуана де Сент Екзюпері, якого один із його вчителів назвав "воістину універсальним талантом." 

    Чекаємо на зустріч з читачами!

                                                                                 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації