вівторок, 1 вересня 2020 р.

Експрес - перегляд "Іловайськ - 2014 рік: рана і біль України"

       29 серпня - день пам'яті за загиблими Героями в Іловайській трагедії. Працівники Ланчинської міської бібліотеки для дітей підготували експрес-перегляд "Іловайськ - 2014 рік: рана і біль України".
      Читачі, які відвідали бібліотеку, ознайомилися з викладкою літератури. Із розповіді бібліотекаря Галини Захарчук дізналися, що саме 29 серпня 2014 року під Іловайськом українські воїни зазнали величезних людських втрат у боях з російськими окупантами. Тоді українські війська потрапили у вороже оточення. Захищаючи важливий стратегічний об'єкт Донбасу, місто Іловайськ. боротьба точилася з середини серпня. Українській армії майже вдалося  встановити контроль над містом, але Москва кинула у супротив свої регулярні війська. В результаті близько десятка українських батальйонів потрапили в оточення. 29 серпня бойовики відкрили для українських військових гуманітарний коридор, по якому вони повинні були вийти. Але це була пастка, так званий "котел".
       За даними Генпрокуратури України, тоді загинуло 366 українських воїнів, 429 отримали поранення, 300 потрапили в полон. Учасники тих подій, що вижили, називають набагато більші цифри загиблих. полонених. Відвідувачі  вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та запалили свічку пам'яті біля експозиції.
     Українці завдячують живим і тим, хто загинув, захищаючи незалежність і суверенітет держави, та завжди пам'ятатимуть своїх героїв. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації