четвер, 27 лютого 2020 р.

Урок - реквієм " Смуток вічної душі..."


    Згідно Указу Президента України №69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічненння пам'яті Героїв Небесної Сотні" в нашій країні встановлено особливий пам'ятний день - День Героїв Небесної Сотні, який відзначається 20-го лютого. До шостої річниці кривавих подій на Майдані у Ланчинській бібліотеці для дітей провели урок-реквієм "Вічний смуток душі..." У заході прийняли участь учні 9-х класів Ланчинської гімназії та учасник Євромайдану, депутат обласної ради, Михайло Іваночко. Читачі уважно слухали хвилюючу розповідь очевидця подій Революції Гідності. Адже в той час діти були третьокласниками і не повністю усвідомлювали важливість трагедії, що відбувалась в Україні 2013-2014рр.
 Події Майдану із сцени "Героям Небесної Сотні" із тривогою в душі відтворили Наталія Балабан спеціаліст відділу освіти та її син Юрчик.
     Гімн Майдану "Пливе кача" торкнувся невимовним болем кожного юного сердечка. Діти низько схилили голови перед пам'яттю тих, хто боровся за правду і гідність, за краще майбутнє українців.  Наталія Яремин провела історичний екскурс тогочасних подій в Україні.  Поетеса, член літстудії "Бистрінь", Марія Яновська зі сльозами на очах читала власний вірш "Заповіт героїв Небесної Сотні."

"Заповіт героїв Небесної Сотні."
Живіть за нас, за себе...Не зуміли...
Не дочекалися квітучої весни.
Любіть дітей, бо ми не долюбили.
До них вночі прийдемо тільки в сни.
Шануйте матерів і добре слово
Не забувайте дарувати їм.
Всю правду розкажіть, обов"язково,
Всім поколінням, у житті новім.
Допоможіть стерпіти біль коханим,
І сестрам подаруйте правди мить.
На небесах нас не болять вже рани.
А ви живіть, за всіх тепер живіть.
Колись закінчиться війна кривава,
Недаром віддали своє життя.
Розквітне Україна , як держава,
І жде її щасливе майбуття.
Збірка " Квіти любові"

@ М. Яновська

   Вчитель історії Ланчинської гімназії, Юрій Гринів, наголосив, що молоде покоління повинно знати про відвагу і силу духу, стійкість і волевиявлення українців, що загинули  на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській. Ми повинні берегти пам'ять про героїв, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободу українців. Хвилиною мовчання вшанували героїв Майдану біля пам'ятника Небесній Сотні, що знаходиться на подвір'ї бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації