суботу, 7 грудня 2019 р.

Віче "Майдан гідності - нескорені герої"

   21 листопада 2019 року на подвірї Ланчинської бібліотеки для дітей відбулося віче присвячене революції Гідності.  В цей день ми знову згадуємо тих, хто підняв прапор боротьби за нашу свободу на Майдані. Лаконічно з трепетом в душі ведучі Наталія Яремин і Віра Брунько нагадали односельчанам, що Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції -  революція Гідності - 2013року і Майдан - 2014року, який продемонстрував європейський вибір, гідність і прагнення до свободи українського народу.
О, Господи, почуй наші благання,
Нашу молитву, наш скорботний спів,
У пам'ять закарбовує Вкраїна
Небесну Сотню - їхні імена.
Після цих проникливих віршованих рядків, що сколихнули серця і душі односельчан, всечесні отці Василь Ткачук і Тарас Щербатюк відправили поминальну панахиду за загиблими учасниками революції, ім'я котрим - Небесна Сотня. Це молитва на вічну пам'ять Небесних тисяч Героїв, за їх чисті душі, які злетіли в небо і щоб Господь їх прийняв до себе. Хвилиною мовчання і запалюванням лампадок ланчинці вшанували Героїв Майдану.
    Заступники голови Ланчинської селищної ради Михайло Гресько і Василь Іванішак згадали події Майдану, закликали берегти ідеали революції Гідності і відстоювати незалежність нашої країни.
     Депутат обласної ради - Михайло Іваночко, наголосив, що такі заходи - нагадування всім українцям про те, якою ціною здобуто свободу на новий шанс для країни, щоб стати справжньою європейською державою. Завдяки нашій згуртованості, незламності духу та беззаперечній вірі у перемогу запанує мирне небо, а в наші домівки прийде радість, злагода та впевненість у завтрашньому дні. Поетичні рядки сплетені у патріотичну мозаїку звучали у виконанні учнів 7-а і 7-б кл. Ланчинського ліцею під керівництвом вчителів Віри Брунько і Люби Голіней. З почуттям гордості і піднесеності прозвучала пісня "Слава Україні" у воконанні братів Володимира і Романа Малярчуків.
     Сьогодні боротьба за незалежність і цілісність нашої країни продовжується і захищають нас люди, які стояли на Майданах наших міст, селищ і сіл. За цю боротьбу заплачено кров'ю і життям наших співвітчизників. Серед них є і наші земляки... Це люди, подвиг яких ми повинні пам'ятати вічно, їхня мужність, віра приклад для юного покоління українців.
                                                                                 




















Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації