пʼятницю, 18 жовтня 2019 р.

Презентація книги Бориса Гошка "Тил"


     14 жовтня українці святкують День козацтва та День захисника України. Свято мужності і героїзму захисників незалежності, військових традицій і перемог українського народу. З нагоди  цих величних свят в тісній співпраці Ланчинська міська бібліотека для дітей і Ланчинська гімназія провели презентацію книги Бориса Гошко "Тил". 

Молодий письменник, автор книг "Люди війни" і "Тил" учасник російсько-української війни на Сході країни у 2014-2015 роках, служив у 128-й гірсько-піхотній бригаді.
      Роман "Тил" створений на реальних подіях. За словами автора, це історія простих людей, яким "пощастило" нести службу в тилу. Учні гімназії уважно слухали Бориса Гошка, який розповів короткий зміст книги. Цікаві розповіді  про війну і сучасних героїв дізналися присутні від Михайла Іваночка - волонтера, депутата обласної ради і Вікторії Торез (журналіста, модератора зустрічі). Марія Яновська прочитала вірш "Воїн" присвячений Борису Гошку, уривок з поеми "Депортація", уривок з роману "Тил" і побажала здоров'я, творчої наснаги автору.
     Наталія Яремин, завідувач Ланчинською бібліотекою для дітей презентувала альбом "У полум'ї борні за Україну" і розповіла про ланчинських воїнів, які обороняли і обороняють нашу країну від московського агресора. Вчителька Ірина Сенчук, зауважила що два ланчинські воїни - Володимир Марусин і Віталій Яновський навчались у гімназії. Вони стали прикладом для учнів і гордістю школи.
     Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих захисників України. Наталія Михайлівна висловлює слова подяки директору Ланчинської гімназії  Михайлу Петруняку, вчителям Ганні Голіней, Ірині Сенчук, Катерині Іванюк за допомогу в організації свята.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації