пʼятницю, 25 січня 2019 р.

Майстер-клас "Всі візьмемося за руки, бо один ми рід"

       22 січня особливий день в історії України. 100 років тому Директорія  Української Народної Республіки проголосила Акт Злуки всіх українських земель в єдину Українську державу, і саме цей день прийнято відзначати як свято - День Соборності України.
      Боротьба українського народу за соборність своїх земель - одна із важливих сторінок в історії України. З цієї нагоди в Ланчинській міській бібліотеці для дітей провели майстер-клас "Всі візьмемося за руки, бо один ми рід". Керівник гуртка, Ірина Сенчук запропонувала "хобіляндівцям" виготовити плакат до Дня Соборності. З натхненням і наполегливістю діти взялися до роботи. На великому ватмані паперу наклеїли  україночку, що символізує велику і неподільну Україну. Дівчатка з захопленням клеїли віночок та намистинки прикрашаючи образ. Хлопчики робили відбитки своїх рук на жовто-синьому папері і вирізали їх. Потім склали долоньки і створили рукостискання, що символізує єдність. На окремих смужках паперу написали регіони України: Галичина, Надніпрянщина, Полісся, Буковина, Слобожанщина, Поділля, Причорномор'я, Карпати і вклеїли у віночок дівчини-України. На плакаті зробили написи "Ми -єдині", "Ми - українці". Наталія Яремин, завідувач бібліотекою підготовила екскурс в історію про виникнення свята.

         







    Захід організовано з метою виховання у читачів патріотичної поваги до історичного минулого нашого народу, ідеї і єдності нації. 
                                                                               



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації