четвер, 31 січня 2019 р.

Поетична година "Героїчний подвиг не канув в забуття"


     
Багато було великих історичних подій в Україні і подія, що займає окреме місце – чин українських крутянців, величчю героїзму і жертви назавжди залишаться в пам'яті нащадків. Вона закарбована в душі і серці українського народу і передаватиметься від батька до сина, з роду в рід, з покоління в покоління, як героїчний і патріотичний подвиг української молоді.
      Щоб вшанувати і прославити подвиг молодих юнаків, які жертовно загинули в бою під Крутами в Ланчинській міській бібліотеці для дітей провели поетичну годину "Героїчний подвиг не канув в забуття". Бібліотекарі підготували екскурс в історичне минуле тогочасних подій. Учні 10-а класу Ланчинського ліцею поетичними рядками і хвилиною мовчання вшанували героїв, що стали єдиною обороною України, і сьогодні з небес дивляться на нас живих і утверджують віру, що вільна Україна вічна, як вічна пам'ять про героїв Крут.












    Сучасні поети не байдужі  до історії України, редактор, член літстудії "Бистрінь" Мирослава Гордєєва-Мельник схвильовано та з тривогою в душі читала вірші "Не плачте, мамо...", "Такий був білий сніг". У щирих поглядах старшокласників відчувалося співчуття і захоплення, одностайність і готовність повторити самим подвиги ровесників.
      Педагоги Ланчинського ліцею Іванна Сенчук і Леся Іваночко провели паралелі між подвигом героїв Крут та героями російсько-української війни, наголосивши про необхідність згуртованості та єдності українського народу.
      Жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського студенства. Україна пишається молодими Героями. Пам'ять про них і та велична слава за яку вони боролися - невмируща.
        Вічна їм слава!  
                                                                                         




Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації