пʼятницю, 14 липня 2017 р.

Духовно-мистецька година "Творчість на славу Господню"


Надворі коли пахучим різнотрав’ям буяє природа, всі християни вшановують Матір Божу, у храмах правиться маївка, вірні розважають про страждання Богородиці на семи стаціях. В черговий раз учасники клубу «Хобіляндія», зібралися на духовно-мистецьку годину "Творчість на славу Господню". На захід запросили о. Тараса Щербатюка, він розповів про молебень до Матері Божої. Керівник клубу Ірина Сенчук та завідуюча Ланчинською дитячою бібліотекою Наталія Яремин підготували віршоване розважання «Сім мечів болю», під супровід мультимедійної презентації «Сім терпінь Матінки Божої», під час якої прозвучала пісня у виконанні Ольги Балабан та Ірини Дем'янчук «Приступись до серденька Марії», яка духовно зворушила серця присутніх.
Виставка-вернісаж «Добрих рук майстерність» була представлена учасниками клубу «Хобіляндія». Юні майстрині з гордістю демонстрували вишиті ікони в техніці (вишивка хрестиком та бісером), а також декламували вірші, присвячені темі своєї роботи:
  • «Марія і Ісус» (Ярина Данищук);
  • «Марія з Дитятком» (Яна Федоришин);
  • «Тайна вечеря», «Сім мечів болю» (Ірина Шкрумеляк);
  • «Ангел-охоронець», «Матінка Божа являється пастухові» (Марія Вишенько);
  • «Богородиця з Ісусом» (Оля Мартиняк);
Неможливо спокійно пройти повз чудові роботи наших майстринь. Скільки праці вкладено в них, терпіння, недоспаних ночей? Роботи зачаровують дивним поєднанням барв та різноманітністю тематики. Оля Климко презентувала виставку своїх робіт. Кожна дитяча робота - це витвір фантазії, який своєрідний, неповторний та оригінальний. Юні майстрині творять дива на полотні. Кожний шедевр несе в собі тепло їхніх сердець, щедрість душ, майстерність. Вишивка ікон – це не тільки майстерне творіння умілих рук, але скарбниця вірувань, звичаїв, обрядів, духовних устремлінь українського народу.
Всі дитячі роботи наших вишивальниць освятив о. Тарас Щербатюк.
На завершення дійства вчитель української мови та літератури Ланчинської ЗОШ І-ІІ ст., Ганна Голіней презентувала свої вишивки та прочитала вірш Т. Шевченка «Марія».
Також була організована Наталією Яремин виставка літератури «Творчість дарує радість», яку мали змогу переглянути присутні.
Працівники Ланчинської дитячої бібліотеки і керівник клубу "Хобіляндія" Ірина Сенчук дбають, щоб кожна дитина мала змогу розкрити свої творчі здібності, реалізувати потаємні задуми щодо проби сил в мистецтві, літературній творчості, розширити світ своїх захоплень.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації