пʼятницю, 21 квітня 2017 р.

Паломництво у Погоню

В час Великого посту Ланчинські педагоги ЗОШ І-ІІст. Ганна Голіней, Катерина Іванюк, Люба Петруняк, Люба Голіней і Наталія Яремин завідувачка дитячої бібліотеки разом з учнями відвідали чудотворні місця в Погоні. Сакральною духовностію нашого краю є Погоня, що розташована недалеко від Тисмениці. Це місце залишає в душі кожного, хто тут побував, незабутні враження, очищують душу і тіло водою із цілющого джерела, що славиться чудодійними властивостями.
В середині церкви приємно пахне деревом та ладаном, відчувається якась дивна вібрація. На стінах висить багато ікон Божої Матері. Це копії чудотворних образів з усього світу, яких тут кілька десятків. Отець Никодим показує: ця – римська, з собору Санта Марія Маджоре, та – Вифлеємська, Єрусалимська, а там – Цариця з гори Афон. Погонівська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці, історія якої сягає ХVІІ століття прославилася завдяки численним чудам, які записані в церковній книзі.
В церкві нас зустрів усміхнений, енергійний отець-ігумен Никодим Гуралюк, який усім тут завідує, і є настоятелем монастиря отців-василіан. Цікаво отець Никодим провів екскурсію для дітей в монастирі, показав келії та розповів про буденне життя монахів. Потім настоятель церкви відслужив службу Божу, на якій всі охочі мали можливість відкрити свої серця у сповіді та прийняти святе причастя.
Також ми пройшли стації хресної дороги у Погоні, приєдналися до Ісусових страждань, а наші серця наповнились любов'ю до Спасителя.
Слава Марії, Цариці Покуття, яка знаходить, навертає і пригортає до Материнського Серця усе більше людей. Тож спішімо до неї - Матері Предвічної любові за допомогою, захистом для освячення наших душ і сердець.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації