середу, 1 лютого 2017 р.

Пам'ятне віче "Соборність окроплена кров'ю героїв"

29 січня 2017 року, в селищі Ланчин Надвірнянського району провели пам'ятне віче "Соборність окроплена кров'ю героїв" з нагоди 99-ї річниці героїчного чину Героїв Крут та Дня Соборності. У підготовці заходу об'єдналися Ланчинська міська дитяча бібліотека, Ланчинська ЗОШ І-ІІ ст., музична школа та Народний Дім.


Участь у вшануванні звитяжних крутян взяли голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак, депутати Івано-Франківської обласної ради Михайло Іваночко та Василь Сенатович, депутати Надвірнянської районної ради Марія Яворська та Ігор Голіней, священнослужителі, селищний голова Михайло Іванюк, громада та представники ЗМІ.
Розпочали захід із спільного виконання Державного Гімну України. Духовенство УГКЦ Зіслання Святого Духа о. Василь Ткачук та УПЦ КП Чуда Архистратига Михаїла  о. Тарас Щербатюк відправили поминальну панахиду за борцями Української держави і помолилися за мир в Україні. Ведучі Наталія Яремин та Катерина Іванюк розповіли присутнім про подвиг студентів-гімназистів. Мирослава Гордєєва-Мельник, член літстудії "Бистрінь" ім.Н.Чира прочитала власний вірш "Не плачте, мамо".  Проникливо звучали вірші у виконанні Вікторії Голіней та Алли Мицко. Зігріли серце присутнім пісні від братів-козачат Малярчуків та Наталії Яремчук. 
Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації