середу, 31 серпня 2016 р.

Літературно-музичне віче "Україна—понад усе"


Під такою назвою відбулося святкування Дня Державного Прапора в Ланчині. Організували його працівники Ланчинської міської бібліотеки для дітей.
Свято відкрила завідуюча бібліотекою Наталія Яремин. Одягнені в синьо-жовті сукні, ведучі Тетяна Саманюк та Валентина Палійчук душевно та емоційно вели свято та чарували глядачів патріотичними піснями. Розпочали святкову програму спільним виконанням Українського Славня. Духовенство УГКЦ Зіслання Святого Духа о.Василь Ткачук та УПЦ КП Архистратига Михаїла о.Тарас Щербатюк провели спільну молитву за мирне українське небо і воїнів, що своєю кров'ю і життям омили державний стяг. Хвилиною мовчання згадали і пом'янули героїв Небесної сотні та бійців російсько-української війни, імена яких викарбувалися на сторінках української історії
У виконанні юних ланчинців лунали славні вірші про Україну, звучали патріотичні пісні і найбільшою окрасою став дитячий танок із синьо-жовтими стрічками, які символізували Державний Прапор.
З Днем Прапора та прийдешнім Днем Незалежності ланчинців вітали селищний голова М.Іванюк, надвірнянські свободівці, а саме депутат Івано-Франківської обласної ради Михайло Іваночко, депутати районної ради Сергій Штогрин і Марія Яворська, голова ГО "Надвірнянське районне об'єднання Воїнів АТО", свободівець Олег Туєшин, бійці Східного фронту Андрій Семчук, Ярослав Сушириба і Василь Голіней та вояки легіону «Карпатська Січ». М.Іваночко вручив подяки обом парафіяльним громадам за підтримку наших військових Особливим гостем свята став голова Запорізької організації ВО "Свобода" боєць Тимур Книш.
Паралельно із святковим концертом бійці-свободівці організували виставку військової зброї, амуніції та атрибутики. Дітвора мала змогу приміряти маскувальну "кікімору", бронежилет, каску і потримати зброю. Юні патріоти уважно розглядали військові засоби зв'язку і хлопчики і дівчатка розповідали що мріють бути вояками, щоб ніхто не зазіхав на Український прапор та Незалежність
Діти натхненно декламували вірші, особливо зворушливо лунала молитва бійця з вуст братів Олега та Любомира Яремин. Пливли крізь юрбу солдатські портрети в дитячих руках, адже незалежність України і цілісність її території захищали і захищають 17 ланчинців. Синьо-жовтими барвами переливався танець «Перлина Україна». Ольга Яремин, викладач Надвірнянського військового ліцею, прочитала вірш, присвячений Україні. Мирослава Гордєєва-Мельник закликала присутніх пишатися тим, що з нашої землі бере початок вся європейська духовність і культура. Завершилося свято покладанням квітів до стели Небесної Сотні та флешмобом «Україна—це ми».
На завершення організатор заходу Наталія Яремин висловила слова вдячності свободівцям за підтримку і учасникам за участь. Вона наголосила, що такий захід дає змогу пробудити хоча б одного приспаного українця, бо як би не було, але їх ще залишилось багато. Окрему подяку Наталія Яремин висловлює головному лікарю Ланчинської лікарні Степану Гресько, старшій медсестрі Марії Максимчук та працівникам Ланчинської поліклініки, які спільно зібрали кошти для потреб бійців в сумі 660 гривень.За підтримку та допомогу в організації свята працівники бібліотеки вдячні Михайлові Іваночку, Марії Яворській та Ользі Яремин.
Від імені бійців голова ГО ""Надвірнянське районне об'єднання Воїнів АТО" Олег Туєшин подякував жителям селища Ланчин за організоване дійство і патріотичне виховання молоді, за волонтерську допомогу і за те, що попри все не опускають руки.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації