четвер, 16 червня 2016 р.

Година-реквієм "Полин-сльозою омивається душа"

          26 квітня - це день, коли кожна людина повинна поставити перед собою такі питання: Хто я? Для чого я живу на світі? Як живу? Як дію? Чим можу допомогти іншій людині, яка потребує моєї допомоги? Адже сама природа зробила нам застереження: люди, не будьте байдужими, жорстокими, безпечними, пам'ятайте, що доля планети, доля всього людства, наше з вами майбутнє у ваших руках
       «Полин-сльозою омивається душа»--під такою назвою пройшла година-реквієм до тридцятої річниці Чорнобильської катастрофи, яку організувала ЛДБ разом зі селищною радою. Для ще живих учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та в пам'ять про тих, хто впав жертвою радіації, Н.Балабан та учні ЛЗОШ І-ІІ ст.. підготували щемливі слова подяки і вшанування. Працівники бібліотеки зробили виставку-застереження «Катастрофа ХХ століття".
         









    Голова селищної ради М.Іванюк у своєму виступі назвав чорнобильців героями,які не побоялися ризикувати життям,  і вручив їм цінні подарунки. Зі сльозами на очах згадували   ліквідатори про  разючий контраст пишної весни і людського горя, про невидиму смерть, яка забрала їхніх друзів, а їм залишила купу різних хвороб. «Не дай Боже,діти, зазнати вам такого»,--звернувся до учнів Богдан Яремин, учасник ліквідації. 

           


    Трагічна дата в українському календарі. Безмірним тягарем впала вона на плечі вдів і сиріт, матерів онкохворих дітей, вимушених переселенців. Єдине, що ми можемо зробити—застерегти від цього усі майбутні покоління.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації