суботу, 13 лютого 2016 р.

Народознавчий калейдоскоп " Сяйво Стрітенської свічки"

      " О, Боже! Ти творець закону. Водночас цей закон виконуєш Ти сам. Тому Тебе, Ісусика малого, приносять нині на руках у храм. Господнім Стрітенням цю зустріч називають. Ісусика малого в храмах величають. То не зима з весною зустрічається, а Симеон з Ісусиком вітається". Такими словами розпочався народознавчий калейдоскоп "Сяйво Стрітенської свічки".
       Щоб виховати в дітях почуття прекрасного, естетичний смак, любов до рідного краю, Ірина Сенчук керівник гуртка "Хобіляндія" провела майстер-клас по оздобленню Стрітенської свічки. А також з великим натхненням розповіла про традиції випікання жайворонків.
       Глибше пізнати і розвити інтерес до історії нашого народу, його звичаїв та особливості святкування допоможе книжкова викладка літератури "Свята і звичаї українського народу", яку підготувала завідуюча дитячою бібліотекою Наталія Яремин.
       Присутні із задоволенням прийняли участь у пізнавальних і жартівливих іграх "Весна-зима"та "У ведмедя".
      Оздоблення свічки, це не тільки хобі, творче проведення часу, але й чудовий подарунок для сім'ї. Адже діти пішли додому із власноруч виготовленими виробами, та смачною випічкою, приготовленою майстринею Іриною Сенчук, яка пригостила всіх охочих.
       Щасливі посмішки на обличчях у дітей, стали справжньою подякою для організаторів свята.
                                                                               





     
 
                                                                                     

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації