суботу, 12 січня 2019 р.

Віче пам'яті " Майдан у пам'яті людській, Майдан в серцях народу!"


      Минає п'ять років від початку трагічних подій На Майдані. Що пам'ятаємо ми тепер про ті події,  якими будемо бачити їх через кілька років, що залишиться в пам'яті майбутніх поколінь, залежить від нас із вами. Але, щоб пам'ятати, потрібно відновлювати в пам'яті факти, емоції, переживання. 21 листопада біля пам'ятника Небесної Сотні відбулось відзначення річниці  Революції Гідності. 
    Захід розпочався Державним Гімном України. Настоятелі церков о.Василь Ткачук і о.Тарас Щербатюк відправили пам'ятну панахиду за героями Небесної Сотні і звернулися  до громади з побажаннями мирного неба над Україною і віри в краще майбутнє нашої країни.
  Селищний голова Ланчинської ОТГ у своєму виступі зазначив, що події які ми сьогодні згадуємо стали історичними та доленосними для кожного з нас. Героїв Революції Гідності, героїв російсько-української війни,  ми завжди повинні пам'ятати і берегти світлу пам'ять про них.
     Депутат районної ради Ігор Голіней прийняв участь у вшануванні героїв Революції Гідності. Від імені голови Івано-Франківської  обласної ради Олександра Сича і за дорученням депутата обласної ради Михайла Іваночка вручив нагороду та подяку Яремі Оленюку, члену спілки художників України. Ведучі заходу Наталія Яремин і Наталія Балабан послідовно відтворили хронологію подій на Майдані.
    Приникливо із трепетом у серці звучали пісні у виконанні педагогів музичної школи Ірини Яремин, Галини Ткачук, Світлани Небелюк. З уст молодого покоління лунала патріотична поезія, яка зворушила  серця присутніх.
    Ланчинці вшанували героїв хвилиною мовчання, юні ліцеїсти і гімназисти  поклали гірлянду до підніжжя пам'ятника і запалили лампадки.
    Закарбуймо їхні імена у вічності, тоді вони не помруть, а будуть завжди з нами. Усіх колись не стане на цьому світі, але в наших серцях вони, Герої, житимуть вічно!
                                                                                 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації