неділю, 16 грудня 2018 р.

Година слави"Славні лицарі України" (до 76-ої річниці створення УПА)

     Згідно з Указом Президента України з 2014 року 14 жовтня встановлено Днем захисника України. Цей день став не просто державним святом, а направду всенародним святом, бо захисниками незалежності та суверенітету України в наш час є військові і добровольці, волонтери, дорослі і діти - всі ті, хто в різний спосіб наближає перемогу над російськими окупантами.
     14 жовтня - особливий день, коли ми відзначаємо одне з найбільших релігійних свят, яке в народі називають - Покровою. Це день, коли ми згадуємо і вшановуємо тих, хто стояв   біля витоків становлення української держави, тих хто силою нескорнного духу гідно боровся за право називатися Українцем, тих хто й досі відстоює цілісність нашої країни!
     З нагоди відзначення Дня козацтва, Дня Захисника України, 76-ої річниці створення УПА та свята Покрови Пресвятої Богородиці Ланчинська міська бібліотека для дітей прийняла участь у виховному заході. Гостями дійства були: учасник бойових дій на Донбасі - Дмитро Білавич, який змістовно, цікаво, патріотично розповів дітям про час свого перебування на сході України, про невідомі сторінки минулого і сучасного, поділився своїми міркуваннями про сьогодення, і закликав не бути байдужими до неоголошеної російсько-української війни.



















     Наталія Яремин, завідувач бібліотекою для дітей наголосила і до сліз зворушила своєю доповіддю про захисників нашої держави: "... боротьба за незалежність України продовжується і сьогодні. На сході України на превеликий жаль вже п'ятий рік поспіль гинуть наші воїни-патріоти української армії та добровольці.Сьогодні ми з гордістю вшановуємо подвиг нескорених українців висловлюємо слова щирої подяки борцям, які захищали Соборність і незалежність України в ХХ ст. і продовжують її відстоювати сьогодні. Серед славних захисників є і наші ланчинці, якими ми гордимося. Наталія Михайлівна презентувала альбом "У полум'ї борні за Україну" і виставку книг "УПА - то їхня юність і життя".
     Завершилося дійство піснею "Ой у лузі червона калина" у виконанні вихованців Будинку творчості під керівництвом Назарія Мельника.
                                                                                       










                                                                         

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації