пʼятницю, 15 червня 2018 р.

Круглий стіл "Знай свої права, дитино"


        Традиційно в перший день літа  відзначаємо Міжнародний день захисту дітей.  Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в 1949 році. ООН підтримала цю ініціативу та оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

     До  Міжнародного дня захисту дітей в  Ланчинській міській бібліотеці  для дітей проведено круглий стіл "Знай свої права, дитино" для учнів 7-го класу Ланчинського ліцею. Розпочався захід  інформхвилинкою "Бібліотека-територія дитинства", яку підготувала завідувач бібліотекою Наталія Яремин.  Продовжив захід гість зустрічі  Максим Скрінніков, юрист селищної ради ОТГ, який під час зустрічі з юними читачами роз'яснив юним слухачам їхні права та обов'язки, пояснив різницю між злочинами та правопорушеннями.  Максим Васильович широко висвітлив тему дитячого домашнього насильства, навів приклади, провів роз’яснювальну  роботу. Після перегляду відеороликів з мультфільмів, діти жваво обговорювали ситуації та задавали питання юристу та отримали позитивні емоції.
Світлана Гресько, класний керівник відмітила важливість таких зустрічей,  адже учні отримують кваліфіковані знання щодо своїх прав та обов'язків,  вміння розрізняти злочини від правопорушенння та  подякувала організаторам зустрічі.
                                                                                           












  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації