неділю, 15 квітня 2018 р.

Літературна година "В далечінь відійду, щоб вернутись до свого народу"

   

       У Ланчинській гімназії проведено літературну годину "В далечінь відійду, щоб повернутись до свого народу"приурочену 80-річниці від дня народження Нестора Івановича Чира. Організували захід Катерина Іванюк педагог-організатор, вчитель української  мови Ганна Голіней за безпосередньої участі завідувача Ланчинської бібліотеки для дітей Наталії Яремин та бібліотекаря школи Мар'яни Дяченко. З великим захопленням та зацікавленням діти слухали спогади про Нестора Чира. Багато цікавого присутні почули з уст членів літературної студії "Бистрінь" Галини Христан та Мирослави Мельник. Художник, ілюстратор книг - Ярема Оленюк розповів  про співпрацю з поетом та  історії про ілюстрування його книжок. Директор гімназії-Михайло Петруняк поділився своїми спогадами про зустрічі з Нестором Чиром та його родиною.
              Діти підготували виступи про життєвий подвиг та творчість славного літератора, читали його поезію і переглянули відео про письменника. Доречно прозвучала пісня " Десь по світу" у виконанні Володимира та Романа Малярчуків під керівництвом Ольги Пнявчук.
            Завідувач бібліотекою Наталія Яремин презентувала книжкову виставку "Душа поета для народу" присвячена творчості видатного земляка. Добрі справи поета, щире його слово продовжуть жити в спогадах читачів. Хвилиною мовчання пом'янули його у вічності.
           Велика подяка директору гімназії Михайлу Петруняку і вчителям Ганні Голіней, Катерині Іванюк за спільну співпрацю.
                                                                           







                        

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації